Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

Här nedan kan du läsa lite om vad de olika rollerna som lägerledare innebär man jobbar normalt mellan 1-3st läger:

Allt i allos övernattningsläger

Ålder: 12-17år

Tidigare erfarenheter: Du ska ha deltagit på ridläger minst två somrar hos oss tidigare, och är du under 15 ska du även delta i minst ett läger under året. Du ska ha varit allt i allo på minst ett dagridläger innan.

Huvuduppgift: Din roll är främst att fungera som en storebror/storasyster till deltagarna. Samt bidra med positiv energi och en glad stämning oavsett om det är mockning av gödselstacken eller käpphästhoppning som står på schemat, allt går att göra roligt med rätt inställning.

Arbetsuppgifter: Du är en hjälpande hand för ledare och deltagare, fylla på vatten vid matborden, skära sallad till maten, kratsa hovarna eller rykta högst upp på ryggen där deltagarna inte alltid når är vanliga uppgifter för en allt i allo. På ridlektioner assisterar man även genom att plocka fram och undan material, mocka ridbanan, samt leda de deltagare som behöver ledare. Du deltar alltid i uppgifterna dom deltagarna gör, för att skapa motivation och inspirera, detta gäller vid allt från att rykta hästar till att sopa stall och måla hästskor. Behöver du extra vila ska du meddela huvudansvarig ledare och då göra det på överenskommen tid och utom synhåll för barnen, så att vi i barnens närhet alltid har energi att delta.

En allt i allo har aldrig själv ansvar för barn eller hästar- men kan däremot ha eget ansvar för ryktborstar, disk, hinder eller andra döda ting.

Förutsättningar: Att vara allt i allo är en möjlighet att vara på ett extra läger samtidigt som du får träna på ansvarstagande och får erfarenhet av att vara ledare. Du får delta i alla aktiviteter från morgongympa till kvällslekar. Och du får rida ett ridpass/dag alla heldagar det andra ridpasset  samt start och slutdag hjälper du till från marken. Du sover i stugorna med deltagarna eller annat likvärdigt boende. Du betalar endast för kost och logi (dvs.20%av lägeravgiften)

Allt i allos dagridläger

Ålder: 10-17år

Tidigare erfarenheter: Du ska ha deltagit på ridläger minst två somrar hos oss tidigare, och är du under 15 ska du även delta i minst ett läger under året.

Huvuduppgift: Samma som ovan

Arbetsuppgifter: Samma som ovan

Förutsättningar: Förmiddagarna hjälper du till på dagridlägret, kvällarna är du deltagare på ledarlägret, ett läger med roliga träningar och stora möjligheter att utvecklas samtidigt som du blir en del i vårat ledarteam. Ni rider en träning varje eftermiddag. Kostnaden för ledarläger hittar du vid anmälan på ridlägersidan.

Första gången du testar att vara allt i allo gör man alltid det i samband med ett ledarläger som du själv deltar på.  

Ungdomsledare

Ålder: 15-21år

Tidigare erfarenheter:  Är du under 18 ska du även ha varit allt i allo minst ett läger tidigare samt deltagit på minst ett ledarläger.

Huvuduppgift: Din roll är främst att få schemat att flyta, hjälpa till så alla är på rätt plats vid rätt tidpunkt med rätt kläder/skor och annat som kan behövas. Du ansvarar för att skapa samhörighet och gemenskap i gruppen och det är din uppgift att se till så ingen deltagare hamnar efter eller utanför.

Arbetsuppgifter: Du kommer ha egna ansvarsområden och arbetsuppgifter som anpassas utifrån dina förkunskaper. Du kan själv få ansvar för att hålla i lekar och aktiviteter, och tillsammans med de andra ledarna hitta på och planera dessa. I vissa fall får ungdomsledare ta ansvar som grindvakt eller liknande vid hästhämtning, det är dock inte självklart att du får det som ungdomsledare, utan det bestäms inför varje läger, och beror på förkunskaper, deltagares ålder, samt vilka hagar hästarna går i.

Förutsättningar: Att vara ungdomsledare är en möjlighet att vara på ett extra läger samtidigt som du får träna på ansvarstagande och får erfarenhet av att vara ledare. Du får delta i de flesta aktiviteter från morgongympa till kvällslekar, men kan ibland få andra uppgifter som tex förberedelse, städning, hästskötsel och planering. Beroende på hur lång period du ska vara ungdomsledare kommer du även ha möjlighet att välja vila under vissa aktiviteter, framför allt om du sover i en stuga med deltagare och då ej har samma möjlighet att vila vid lugn stund.  Du kommer ges möjlighet att delta i hästpass eller på annat sätt rida de flesta heldagar dock ej start och slutdagar.

Du sover i stugorna med deltagarna eller annat likvärdigt boende. Du får en symbolisk ersättning som idrottsledare/utövare. Den ligger på 150:-/dag, vi bjuder dig även på kost och logi.

 

Läger vår/sommar 2023

Vår 7- Terrängweekend (5400:-) 18-21 maj  (ledare ålder 14+)
Vår 8- Dagridläger (2400:-) 03 -05 jun (ledare ålder 10+)

Sommar 2- Midsommarläger (8400:-) 18-24 jun  (ledare ålder 16+)
Sommar 11- Stammisridläger (6800:-) 26 -30 jun  (ledare ålder 16+)
Sommar 4- Lilla hopplägret (6800:-) 02-05 jul  (ledare ålder 14+)
Sommar 5- Miniridläger (4200:-) 06-08 jul   (ledare ålder 12+)
Sommar 6- Terrängridläger (6800:-) 10-14 jul  (ledare ålder 14+)
Sommar 7- Hästinsikt (6800:-) 17 -21 jul  (ledare ålder 12+)
Sommar 8- Stora hopplägret (8400:-) 23 -28 jul  (ledare ålder 16+)
Sommar 9- Dagridläger (2400:-) 30 jul-01 aug (ledare ålder 10+)

 

Fields marked with * are required.